Тъжна новина: Най-възрастният футболен деятел у нас почина на 103 г.

чаушев

Славният ветеран и най-възрастен великотърновец – бай Деян Чаушев, тази нощ си отиде от този свят след кратко боледуване.

Само преди месец ветеранът навърши 103 години, които отпразнува емоционално в компанията на близките си – деца, внуци и правнуци, като за първи път видя и 5-месечната си правнучка София, пише „Велико Търново спорт“.

Чаушев беше най-възрастният футболен деятел в България.

Той е роден на 18 март 1920 г. Дългогодишен състезател по футбол, конен спорт и тенис на маса, като последния си медал печели на Балканиада на 83-годишна възраст.

Дългогодишен директор на Копринената фабрика „Васил Коларов“, през 1957 г. става първият председател на ФК Етър след възстановяването му и го ръководи чак до влизането му в „А“ група. Участва в изграждането на стадион „Ивайло“ през 1958 г. Заслужил деятел на физкултурата, носител на Златна значка на БФС.

Деян Чаушев имаше уникален дух, завидна бодрост и жизненост, а усмивката не слизаше от лицето му. Бай Деян бе истински етърец, символ на клуба, по-стар дори от основания преди близо век през 1924 г. Етър. До последно гледаше мачовете му и се вълнуваше от съдбата на “виолетовите”.

„Това е отборът на моето сърце и винаги ще бъда с него. На феновете искам да кажа: „Обичайте Етър, докато сте живи!”, бе едно от последните му послания към привържениците на великотърновския клуб, който се представя успешно във Втора лига и е пред завръщане в елита на българския футбол.

Поклонението ще бъде в събота от 14 ч. в Ритуалната зала на Гробищен парк Велико Търново.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ