Миро на Лена тръна с рогите напред да пази… Киро: Не вярвате на лъжите! Не ни е лесно, но…

7 Dni Bulgaria20.04.2023
1

„Продължаваме Промяната“ е първа политическа сила през 2021 г. Сформирано е правителство и е избран председател на Народното събрание след двуседмични тежки, но напълно публични преговори. Това написа в личния си Фейсбук профил Мирослав Иванов от ПП. Ето какво още пише той:

През 2022 г. първа политическа сила е ГЕРБ. Резултатът е тридневна мъка по избор на председател на Народното събрание, която роди задругата на хартиената коалиция, която върна невалидните бюлетини и даде възможност за драстично увеличение на купения вот. Роди неприети закони по Плана за възстановяване и устойчивост, по съдебната реформа, а оттук и към Шенген. Не успя да състави правителство.

2023 г. – ГЕРБ са първа политическа сила. Не търсят подкрепа за правителство преди свикване на Народното събрание, съответно нямат мнозинство за избор на председател на същото. Отново блокиране на институцията и конституционната процедура. Обвиняват ПП-ДБ във всички грехове, въпреки че в парламента има още 5 формации.

Пред хипотезата дали да продължим в тази патова ситуация, или да намерим решение и Народното събрание да заработи, избрахме второто.

Това решение не е лесно, но е държавническо, отговорно – защото трябва да приемем множество важни закони.

И НЕ, няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. НЯМА да подкрепим правителство с участие на ГЕРБ. Не вярвайте на лъжите и спекулациите в обратна посока, които и днес, и утре ще продължат да се леят отвсякъде!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ