Войната загрубя! Гешев към ГЕРБ и ПП: Тая дето сте я замислили, няма да стане!

7 Dni Bulgaria20.04.2023
Иван Гешев 7

Главният прокурор Иван Гешев отхвърли проектоварианта за съдебна реформа в частта за разследване на обвинител N 1 при евентуални престъпления, около който ГЕРБ и ПП-ДБ се обидиниха в първите дни на новия парламент.

„Ако това е цената за съставяне на правителство, е тъжно за българската държава и въобще за времената, в които живеем. Искат да създадат процедура, касаеща 4 човека, която е различна от процедурата за всички останали граждани. Това няма да стане. Тези хора нямат елементарна юридическа компетенция. Все едно аграр да говори за право или правист за агрикултура. Някои наричат тази идея като „отчетност“, други като „контрол“, но нито едно от двете не е. Това са клишета и хибридки, които не отговарят на истината. А тя е проста – че това е противоконституционен текст, с който се опитват да овладеят прокуратурата“, заяви от Бургас Иван Гешев.

А за искания имунитет от Софийска градска прокуратура на депутата от ПП Радослав Василев Гешев заяви, че ще реши в понеделник.

СГП поиска бившият министър на спорта да бъде привлечен към наказателна отговорност с мотива, че чрез заплашване е направил опит да принуди депутатката Христинка Иванова противно на убежденията и волята й да напусне парламентарната група на ИТН, от която бе и той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ