Бойко шокира, гласувал Лена Бориславова да остане при Киро в парламента

7 Dni Bulgaria20.04.2023
лена бориславова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е гласувал против оставката на Лена Бориславова като депутат, става ясно от разпечатката на гласуванията за деня.

Лена Бориславова заяви намерението си да се откаже от депутатското място още в началото на миналата седмица и пусна заявление до ЦИК. Избирателната комисия обаче не го разгледа, тъй като списъкът с избраните депутати вече бе обнародван в „Държавен вестник“. Затова младата юристка се закле като депутат от ПП-ДБ при старта на 49-ото НС миналата сряда и след това подаде оставката си пред председателя. Такъв обаче бе избран едва вчера – Росен Желязков от ГЕРБ, след което се отключи и реалната работа на НС, затова оставката бе гласувана чак днес.

Още при старта на парламента обаче Бойко Борисов заяви, че тя не трябва да напуска. „Безотговорно към парламента е Лена Бориславова да се откаже от депутатското си място“, заяви тогава той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ