„Всичко се промени! Бойко Борисов се върна в парламента! Господарят е тук“

7 Dni Bulgaria20.04.2023
payimage-579688

49-то Народно събрание. Парламентът срещу президента. Рунд първи. Откакто Бойко Борисов се появи в сградата, атмосферата се промени. Господарят се появи. Господарят на положението и на преговорите, пише журналистката Соня Колтуклиева.

Участници в разговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ ми разказаха, че след като вратите се затворят за камерите и фотоапаратите на репортерите, Кирил Петков и Асен Василев се хвърлят да се здрависват с Бойко Борисов, сякаш виждат стар приятел, с когото са били разделени, но нямат търпение да прегърнат отново. Изненадани?! Не. Отвратени? Да.
Отношението на Кирил Петков и Асен Василев към Бойко Борисов бързо еволюира: от “изчегъртване” на ГЕРБ, през ареста на 17 март 2022 година, през лозунга:”Ще построим затвор в Банкя”, през опити да бъде вкаран в списъка “Магнитски” до … сърдечни ръкостискания и погледи, издаващи страх, маскиран зад гузни усмивки.

Журналистическият ми инстинкт подсказва, че Бойко Борисов има стратегия, която е двупосочна: към противопоставяне на президента и към демаскиране на “Продължаваме промяната”. Премиерът 3-мандата притежава и опит, и воля. Той е най-нападаният, преследван, заплашван, удрян, изобличаван, публично обругаван и медийно разстрелван политик в най-новата история на България. Оцелява. И се изправя. Универсален боец и Сървайвър. Всички дотук – от горещото лято на 2020 година до тревожната пролет на 2023 година минаха и заминаха… или просто застанаха на опашката на онези, които не успяха да го победят, затова нямат друг избор, освен да преговарят. Политическите пирати завладяха кораба на държавата за малко и се предадоха, победени, макар да не признават поражението и да заблуждават спонсорите си, че скоро ще се върнат във Властта.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ