Радев поздрави хората на Слави, Тошко се закани: Ще направим грешките на партиите публични

payimage-580207

Радваме се да ви видим отново на поредните консултации за създаване на правителство. Искам да ви поздравя с това сериозно постижение – да се върнете отново в политиката, но явно това е резултат от вашата работа и заявка, че ще бъдете контрольор в този парламент. Това заяви в началото на срещата си с представителите на „Има такъв народ“ (ИТН) президентът Румен Радев.

„Чух, че вече описвате политическите процеси не само с езика на аритметиката, но и с езика на геометрията. Надявам се да не си говорим с езика на стериометрията, комплексни числа и размитите множества“, пошегува се той.

„От математиката си спомням, че размитото множество е такова, в което за всеки елемент се задава степен на принадлежност към множеството от нула до едно. В тази връзка първият ми въпрос е каква е вашата степен на принадлежност към идейното обединение ГЕРБ-СДС ПП-ДБ и как се вписвате в това размито множество. Вече имате наблюдения преки от работата на парламента, от отношенията между партии и диалога, който проведохте с тях“, каза още Радев.

„Не сме стандартна политическа партия. Завръщането ни оттук нататък, защото сме убедени, че с някои партии ще се срещнем по стълбата, когато те слизат надолу.

„Има сериозни съмнения за по-предните избори дали са били честни. Но това няма значение, важни са резултатите в момент“, заяви от своя страна Тошко Йорданов.

В тази тежка обстановка политически отговорно е да има кабинет, защото поне ще опита да се справи с проблемите в страната. Що се отнася до новосформиращото се мнозинство – ние сме опозиция на тази конфигурация и ще бъдем опозиция, ако продължат да се събират.

Доста сериозен контрол ще упражним по всички нива на тяхното управление. Това, което няма да спрем като техни грешки, ще го направим достатъчно публично“, закани се Йорданов.

„Факт е, че трябва да се приемат законите, които да позволят парите по плана за възстановяване да влязат в България, някои неща трябва да се предоговорят.

Двете партии – ГЕРБ и ПП извадиха нещо като намерение в законодателната сфера, но дори гледайки тези лозунги, има неща, които не бихме подкрепили“, заяви Йорданов.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ