Борисов събра спешно журналисти, бесен е на Киро и Асен: Да кажат веднага всичко!

7 Dni Bulgaria21.04.2023
1

„Разбираме тяхната категоричност, че с ГЕРБ няма да управляват в първия мандат. Аз чрез вас искам да помолите да уточним един въпрос. Много е важно обществото да знае: нашият прочит от срещите ни с лидерите на партиите и това, което чух като декларации и видяхме като климат в парламента… не ми дават отговор, затова чрез вас молим. ПП/ДБ много пъти натъртиха, че с втория мандат искат да направят правителство. С кого?

Това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ след приключване на консултациите при президента.

Според него формулировката „с всички“, значи с никой.

„Да кажат – очакваме да ни подкрепи, ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН, Възраждане ли? Ако очакват от ГЕРБ, да кажат в какво се изразява. Еднократно натискане да бутон ли? И после какво? Отиват хипотетично и арестуват Слави Трифонов ли? Ако имат договорка с други партии след задкулисни договорки? Иначе ние можем да направим същото – да предложим правителство. И рискът е, че за разлика от тяхното – нашето може и да мине“, обясни Борисов.

Той е категоричен, че това е важен въпрос, без който не може да продължи разговорът.

„Ако търсят само от нас е едно. От „всички“ е друго“, обясни Борисов.

Според него коалиция с ПП/ДБ би била най-доброто и най-устойчивото, заради избирателите на двете формации.

Борисов категорично подчерта, че ГЕРБ са длъжни да предложат кабинет.

„Чакайте да видим числата в бюджета, да видим колко „успешно“ се управлява държавата. Народът има приказка – чупи – купи. Редно е който е счупил държавата, да участва в поправянето. Защото не е честно отново да го правим сами“, подчерта той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ