Сълзите не спират! Хора от наводнените села излязоха на протест, блокираха Подбалканския път

протест наводнени села

Десетки жители на Калофер и от наводнените села блокираха в 12 часа днес Подбалканския път в района на града на Ботев. Така беше блокирано движението на превозни средства и от двете посоки на пътното платно.

Причината за протеста е изоставането в развитието на тези населени места. Калоферци протестират срещу лошото състояние на мемориалния комплекс „Христо Ботев“ след ремонта, осъществен от община Карлово на стойност 300 000 лева, пише Марица. Комплексът е в окаяно състояние, паметникът е без осветление. Затова и в Калофер сега тръгва инициатива за събиране на жълти стотинки за възстановяване на осветлението.

В протеста участват и десетки жители на пострадалите от наводнението села Каравелово, Богдан и Слатина. Осем месеца след бедствието в тези села липсва възстановена инфраструктора, няма мостове и ремонтирани улици. Хората настояват да имат думата в бъдещото възстановяване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ