Цирк! Композиторът Александър, убил съпруга си, уволнява адвокати наред: Имат ли морал и образование?

александър радев

Шиканиране на процеса. Така съдия, адвокати и прокурор определиха действията на Александър Радев, който е обвинен за убийството на съпруга си Андреас Ропел в Стамболийски. На предишният опит за провеждане на разпоредително заседание по делото, представящият се за композитор заяви, че имат непреодолими различия със защитника му Димитър Будаков и буквално го уволни, предава Марица. Поради това съдът отложи заседанието с месец, за да може Александър да си ангажира адвокат или да бъде назначен служебен такъв. В крайна сметка стана ясно, че ще бъде представляван от служебен адвокат Славчо Първанов.

Този факт обаче не се понрави на композитора. Той поиска отвод и каза: „Уволнявам служебния си адвокат! Не знам дали има морал и нужното образование“.

Александър продължи неуважителната линия на поведение към съда, като постоянно репликираше съдия Нина Кузманова и дава неясни отговори и обяснения.

„Адвокат Будаков е моят защитник, отказвам се от служебния. Нямам адвокат и няма как да се даде ход на разпоредителното заседание“, отсече Александър.

Прокурор Пенчева и адвокатите на близките на загиналия Ромел взеха становище, че композиторът се опитва да шиканира делото и да отложи започването му.

Подсъдимият Александър възропта, че има ангажирани четирима адвокати, двама от тях по казуса – Димитър Будаков и Мария Михайлова:

„Уведомена е Михайлова от мен. Не се явява, тъй като си има други ангажименти“, обясни Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ