Готвачът Васил убил Калина, след това се прострелял в гърлото. А днес реве с глас заради присъдата

калина васил

След малко повече от 3 години приключи делото за жестокото убийство, извършено от ревност в началото на 2019 г. в столичния кв. „Банишора“.

По обвинителен акт на Софийската градска прокуратура подсъдимият с инициали В. В. (е окончателно признат за виновен В. В. за извършено от него престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, вр. чл. 115 от НК и му е наложено наказание 20 години „лишаване от свобода“, съобщиха от държавното обвинение.

Той е извършил убийството „с особена жестокост и по особено мъчителен за пострадалата начин, проявил е изключителна ярост, ожесточение и садизъм“. Мотивът на обвиняемия е ревност.

Васил Василев е признат за виновен в това, че за времето между 23:30 и 04:00 ч. в нощта на 15 срещу 16 януари 2019 г. умишлено и с особена жестокост е убил приятелката си с инициали К. С. През февруари 2022 г. Софийския градски съд му наложи наказание „доживотен затвор“ при първоначален специален режим.

Двамата са се познавали от 2018 г., имали интимна връзка и живеели заедно. Във фаталната нощ, по време на нетрадиционен секс, Васил стиснал шията на бившата манекенка Калина, докато тя се задушила.

След като убил Калина, Васил излязъл и си купил въздушен пистолет. Прострелял се в гърлото, но сачмата само го одраскала. Едва на следващия ден казал на баща си за убийството, предава Блиц.

Жертвата е била намерена на дивана в хола. Открити са празни бутилки от алкохол. Според психиатрични експертизи той не страда от психично заболяване и ясно е съзнавал извършеното от него.

От прокуратурата посочват, че присъдата му е потвърдена от Софийския апелативен съд на 11 юли 2022 г., но с решение на Върховния касационен съд от 14 февруари 2023 г. тя е изменена на 20 години затвор при първоначален строг режим.

Окончателната присъда вече е влязла в сила, като са предприети незабавни действия за изпълнението й.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ