Цяла България говори за него! Шофьор спря и върна пътник към живота

reis-618

Намесата в нужния момент е ключова за предотвратяването на трагедии. За подобен акт на смелост и добрина, споделя жена, която е пътувала от София към Сливен с автобус.

Дамата, която е с инициали С. С., разказва в социалната мрежа Facebook, че пътник е получил гърч и глъгнал езика си, а шофьорът е оказал първа долекарска помощ на потърпевшия. Тя седяла на мястото си, когато чула притеснителни звуци.

„Обръщайки се назад, виждам как на един от пътниците тялото започва да прави странни движения и да изпада в безсъзнание, при което аз започнах да викам за помощ, очевидно той правеше гърч и гълташе езика си“, пише С. С.

Автобусът моментално спрял, а водачът попитал има ли лекар в превозното средство. Последвало мълчание, а тогава мъжът решил да се намеси. „Той извади езика на момчето след около минута борба… момчето започна да диша и да идва в съзнание“, разказва жената. Друга дама извикала линейка, която пристигнала при автобуса.

Госпожата, разказваща за случая, определя постъпката на мъжа като „геройство“, пише GlasNews.

Вижте целия ѝ разказ, публикуван без намеса:

Искам чрез този пост да благодаря още веднъж на човека, който днес пред очите ми и на още 18-20 души, показа качества, които трябва да притежава всеки един от нас. Качества, които във времена като днешните, за съжаление започват да липсват и все по-рядко да ги виждам в хората.

Днес, пътувайки от София към Сливен с автобус, изведнъж започна да се чува странен звук от задните седалки, беше като хъркане, не мога точно да го опиша… Обръщайки се назад виждам как на един от пътниците тялото започва да прави странни движения и да изпада в безсъзнание, при което аз започнах да викам за помощ, очевидно той правеше гърч и гълташе езика си.

Автобуса веднага спря. Първи да окаже помощ дойде шофьора! Той попита няколко пъти дали сред нас има медицинско лице всички мълчахме, малко по-късно съвсем случайно разбрах, че е имало, но да бъдеш студент по медицина пак е повече от шофьор (не подценяван професията), но в историята ми аз ПОДЧЕРТАВАМ – ЧОВЕШКИ КАЧЕСТВА, а не диплома или успешно завършени семестри!!!

Шофьорът на име Билял е героят в моята история, той извади езика на момчето след около минута борба, аз не можах да мръдна, при мен шока в подобна ситуация е много голям, момчето започна да диша и да идва в съзнание, през това време една дама до мен звънна на 112 да повика линейка.

Ние бяхме на около 30 км от Пловдив, Бърза помощ дойдоха до 20-тата минута. Аз не искам да коментирам дали това е нормално при някакво заболяване, но говорейки с момчето малко по-късно той не спомена да страда от такова.

Аз искам да споделя с вас за един герой в моите очи, за един достоен за уважение в моите представи човек, който не е изгубил човешкото в себе си, способен да изпита състрадание и в същото време да остане достатъчно адекватен за да успее да помогне! Един такъв момент, ме кара да се замисля над много неща и най-вече защо около 15 човека не потрепнаха дори?
Благодаря на дамата, която повика бърза помощ, и Браво за хуманната постъпка и доброто сърце на Билял!

Ти си един герой, и съм сигурна, че не само днес и не само в моята история!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ