СКАНДАЛ! Свиленски изригна заради Пеканов: Да се провери полета му. Г-н Президент, разпит ще има!

payimage-579644

Скандал заради отказ на вицепремиера Атанас Пеканов да отговаря за въглищните централи взриви парламента. Георги Свиленски прочете скандално писмо от вицепремиера Атанас Пеканов, според което няма да може да бъде изслушван поради командировка в чужбина до 28 април. Свиленски цитира членове, според които Пеканов е длъжен по конституция да отговаря на българските граждани, иначе подлежи на санкции.

„Г-н Президент, ако виждате в правилника и парламентарния контрол разпит, защото защитаваме интересите на гражданите, разпит ще има. Разпит ще се наложи след приключване работата на този кабинет.“ Да се провери кога е полетът на Пеканов за чужбина, поиска Свиленски.

Председателят Росен Желязков прочете по-рано програмата за дневния ред. По вносителството на Корнелия Нинова и БСП трябва да бъде изслушан в четвъртък вицепремиерът Атанас Пеканов за свършеното от правителството за незакриване на въглищните централи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ