Ето какво купи за 100 бона Бойко Рашков! Милиционерът може спокойно да се напива всеки ден

7 Dni Bulgaria26.04.2023
бойко рашков

Бившият МВР шеф Бойко Рашков, който е разследван от прокуратурата за пране на пари в размер на близо 6 милиона лева чрез градинаря в софийското си имение Николай Воденичаров, ще се „къпе“ в екстри в чисто новата си луксозна кола, с която се сдоби преди дни, пише „Ретро“.
Както медията ни първа съобщи миналия четвъртък, дни преди старта на парламента депутатът от „Продължаваме промяната“ е станал собственик на електрически автомобил „Тесла“, произведен през миналата 2022 г. Новичкото си американско возило Рашков е закупил от столична автокъща, находяща се в квартал „Орландовци“, научи още ПИК.

Допреди няколко дни обявата за продажбата на бялата „Тесла“ е била качена в два от сайтовете за покупко-продажба на нови и употребявани автомобили. Въпреки че след сключването на сделката за продажбата ѝ вече да не е онлайн, благодарение на възможностите на „Гугъл“, чиито ботове правят резервни копия на всяка страница за случаите, когато тя вече не е налице, ПИК откри точните характеристики на новото попълнение в автопарка на Бойко Рашков.
В обявата си търговецът подробно е описал всички екстри на бялата „Тесла“ Y Long Range, която е нов внос от Германия. От описанието става ясно, че скандалният вътрешен министър на кабинета „Петков“, прочул се с незаконния арест на Бойко Борисов, си е купил свръхмодерен автомобил, който буквално се шофира сам.

Има резон в избора на Рашков – все пак вече си е на годинки, 68, реакциите му зад волана намаляват, заради което му е нужен умен и сигурен автомобил.
Теслата на бившия комунистически следовател за 110 990 лв. е програмирана да разпознава пътни знаци, да асистира на водача при потегляна по наклон, да го предупреждава, ако по невнимание напусне лентата, да ограничава скоростта му. Освен това електромобилът разполага с голям тъчскрийн, DVD и телевизия, гласов контрол, климатроник, кожен салон, многофункционален волан, навигация, панорамен люк, парктроник, печка, подгряване на седалките, автопилот, централно заключване, отопление на волана…

Сделката по придобиването на „Теслата“ е била изповядана при нотариус, след като семейството на Бойко Рашков напусна България. Около 20 часа на 7 април камерите на Терминал 1 на летище София засякоха бившата му съпруга – нотариус Мария Рашкова, дъщеря им – съдийката Илиана Рашкова, двете ѝ деца и втория ѝ съпруг Мартин Цековски.
Отсъствието на Мария Рашкова е наложило неин помощник-нотариус по заместване да издаде пълномощно на две лица, които да представляват Бойко Рашков пред КАТ за регистрацията на „Теслата“.

Както ПИК вече писа, тя е била регистрирана със съдействието на зам.-началника на КАТ Златко Златанов и механика и братовчед на бившия шеф на КАТ Тенчо Тенев – Тодор Донев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ