Невиждана жестокост: Пабло уби и направи на парчета Силвия Петрова. А на рождения си ден в затвора…

17-03-2023_pablo-4-750x536

Пабло Санчес, който в края на 2021 г. ликвидира съпругата си Силвия Петрова, се самоуби навръх рождения си ден в Централния софийски затвор, съобщава вестник „Екип 7“.

На 23 април мексиканецът с испанско гражданство, който бе обвиняем в умишленото убийство и разчленяване на 40-годишната си съпруга Силвия, си прерязва гърлото.

Окръжният съд в Разград, където се гледаше и делото, получава само уведомително писмо, в което е посочено, че Пабло Санчес е починал в затвора. В писмото липсват подробности около обстоятелствата около това как точно е умрял мексиканецът.

Припомняме, че през нощта на 10 срещу 11 декември Санчес убива по изключително жесток начин 40-годишната си съпруга Силвия Петрова. Извършва кървавото дело в семейното жилище в блок „Трапезица“ в Разград. Докато трите им деца – на 5, 8 и 16 години спят, Пабло умъртвява жена си, след това разчленява трупа й. Мексиканецът изнася останките на Силвия от апартамента и ги превозва с колело, за да ги закопае на четири различни места по пътя за Стражец. Не след дълго бащата на жертвата се усъмнява, че нещо не е наред, защото не може да се свърже с дъщеря си.

Издирването на Силвия започна, след като баща й сигнализира на ченгетата, че от известно време няма връзка с нея.

Първоначално мексиканецът опитва да заблуди разследващите, че не знае къде е съпругата му, и представя алиби, което бързо губи почва и пропада. На по-късен етап от разследването се установява, че камери за видеонаблюдение са го засекли на колелото, с което е превозил жертвата. Събрани са и достатъчно други доказателства срещу мексиканеца. След няколкодневно издирване Санчес прави пълни детайлни самопризнания, посочва и къде е заровил частите от тялото на жената.

По делото бяха назначени серия от експертизи, в това число биологична, съдебно-медицинска, както и комплексна съдебно-психологична и съдебно-психиатрична. Последната показа, че Санчес е вменяем и може да отговаря за постъпките си. Делото се очакваше да продължи съвсем скоро, но това вече няма да се случи.

Предстои да започне вътрешно разследване в столичната пандела, което трябва да установи как Санчес се е сдобил с острието и е успял да сложи край на живота си.

Бил изключително ерудиран

„Изключително ерудиран човек. Завършил е икономика в Мексико сити. Работи на летището в Тенерифе на висока позиция – в диспечерската служба, каза след убийството окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

„Владее най-малко 4 езика, вегетарианец и антиваксър. Не е казал причината за убийството. Вероятната причина за престъплението е болезнена ревност“, допълват разследващите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ