Бойко ядосан: Няма да подкрепим кабинет на ПП! За атентата срещу Гешев питайте Алексей Петров

7 Dni Bulgaria02.05.2023
payimage-579688

„Вече имаме една чернова. За нас е неприемлив строго партиен кабинет, щом в него участва и Денков. Но е хубаво, че ще носят отговорност. В този вид няма как да има кабинет. Първо са втори, малко се издадоха днес, интересен ми е разговорът с ДПС, „Възраждане“, със Слави Трифонов. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира проектокабинета, воден от акад. Николай Денков, който бе лансиран днес от ПП-ДБ.

Борисов похвали Христо Иванов и Атанас Атанасов, че не са в списъка. „Само Асен Василев са го пуснали – или е голямо доверие, или е голям капан. Основните упреци бяха към него и това или е цел да го отстрелят, или да го самовзривят или др. Единственият му приятел е Бойко Борисов. Не е коректно да сложа Никола за премиер, а аз да съм вицепремиер. Денков е в същата ситуация. Ако скритият премиер е Асен Василев, не е честно, по-добре да е премиер“, заяви още той. И добави, че в списъка има няколко имена, които не може да приеме.

„Сбъркали времето. 2 поредни избора народът казва, че не могат да управляват сами. Същото казаха на нас, и на останалите. Акад. Денков ще преговаря с всички партии, пожелавам му успех. Освен мен те други приятели нямат. Редовен, стабилен кабинет ще се получи в един общ кабинет. Затова окуражих нашите представители, които работят в комисиите“, заяви Борисов. И добави, че трябва да се довършат разговорите в сегменти като енергетика, отбрана и др. Нека да ги довършат, да знаем кой на кого в бъдеще ще помага, заяви още Борисов.

На този етап ГЕРБ няма да предлагат имена на министри, защото не искат “ да взривяваме преговорите“. „Имаме важни сегменти да разискваме по програмата, да ги завършим. Ако има правителство, е хубаво да се знае. Ако другите ги подкрепят, ще има правителство тяхно и въпросът ви е излишен. Ще използваме тия няколко ни, дано ги даде президентът да чуем посланията на другите партии“, обясни лидерът им.

„Атентат срещу който и да е човек е зловещо нещо. Знам какво изпитват семействата.“, това заяви по повод атентата срещу главния прокурор Иван Гешев в Разград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това е акт, който застрашава не само главния прокурор, но и семейството му, но би могло да застраши всеки случен. Затова го осъждаме.“

По принцип бих се реферирал към книга на Алексей Петров – „Тероризъм и системи за сигурност“. Разлистих по темата, там най-ясно е обяснено какви са целите. Това е създаване на хаос, да накараш лице или цяла система от хора да се съобразят с друго мнение, с други приоритети. Това грозно събитие, този атентат, който влачи лоши последици за България, още повече ни амбицира да довършим с колегите правната реформа.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ