„Ако може да се посегне на Гешев, то какво остава за гражданите“: Прокурорите на протест в цялата страна

payimage-582057

Магистрати – съдии, прокурори и следователи, както и служители на Съдебната власт, излязоха пред Съдебната палата в София в подкрепа на главнияпрокурор Иван Гешев. Тук са и заместниците на главния прокурор.

„Ние сме тук, за да покажем, че не ни е страх“, обяви Невена Зартова, шефката на Софийска районна.
„Акт срещу цялата държава“, така административният ръководител на Софийската апелативна прокуратура – Радослав Димов, коментира атентата срещу Иван Гешев, предава 24 часа.

„Ако може да се посегне на него, то какво остава за другите прокурори и граждани“, попита Димов.

На същото мнение е и говорителят на главният прокурор Сийка Милева.

Шефката на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова обясни, че в момента текат активни действия по разследването. СГП го наблюдава. Подобни протести има пред националното следствие, както и пред всички съдебни палати в страната.

Магистратите във Велико Търново също излязоха на протест.

Прокурори от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура във Велики Търново, както и следователи, и администрация излязоха на протест пред Съдебната палата, за да осъдят опита за покушение над Иван Гешев.

„Искам да изкажа своята съпричастност към преживяното от главния прокурор и неговото семейство. В този контекст всички внушения за конспирация са несъстоятелни и абсурдни. Искаме да осъдим този грозен, брутален терористичен акт, който освен, че е тежко умишлено престъпление, е и опит за натиск върху съдебната власт“, заяви апелативният шеф Таня Недкова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ