Бойко Борисов призна в Русе: Щом искат, ще има кабинет на ГЕРБ! Начело с мен

7 Dni Bulgaria02.05.2023
1

След като Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ няма как да подкрепи проектокабинета на ПП-ДБ във вече обявения политически състав, той уточни, че ако „черновата“ с министри бъде променена, има как да се състави правителство.
Надявам се да има правителство. С втория мандат няма как да има. Това е безспорно. Не трябва да забравяме резултатите от изборите. Това коментира пред журналисти в Разград Бойко Борисов. „Само с машини – ГЕРБ първи. Смесено гласуване – ГЕРБ първи. И извендъж те се пренасят във време, в което няма никаква логика“, продължи той.

„Към днешна дата така го виждам – Асен Василев има само един приятел и той се казва Бойко Борисов. Приятелството е в две посоки – не е само от едната страна“, каза още лидерът на ГЕРБ.
„Повече от логично е да не подкрепим правителство с втория мандат. Вие бихте ли подкрепили“, обърна се Борисов към журналистите. „Надявам се, че ще има правителство, защото това е един шаблон, една чернова за работа. И след това ще работим по нея“, заяви лидерът на ГЕРБ на въпрос защо се надява, че ще има правителство.

„Тоест ако има промени в състава“, попита журналист, а Борисов заяви: „Разбира се. Ние искахме от тях да ни покажат водещите си фигури. Те ги показаха. Сега ще продължим да работим за коригирането им.“

На въпрос за водещите фигури в проектокабинет на ГЕРБ, той отвърна: „Начело с мен.“
„Ще се върна пак в Русе. Особено ако има пак предсрочни избори. Надявам се обаче да няма. Това е лошо за държавата.“, добави Борисов.

По-рано обаче, след като коалицията ПП-ДБ обяви състава на министрите си, номинираният за премиер Николай Денков поясни, че нямат намерение да преразглеждат издигнатите фигури за изпълнителната власт.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ