Радев наруши мълчанието: Абсурдно е да се говори за нови избори! Връчвам първия мандат на 15 май

румен радев

На 15 май президентът Румен Радев ще връчи първия мандат на ГЕРБ. Това заяви самият той през журналисти тази сутрин, след като поднесе цветя пред Паметника на незнайния войн.

Така първата политическа сила ще има още седмица за преговори за съставянето на правителство.

Логично е да се направят всички опити да се формира правителство с първия мандат, защото тогава се полага наистина да бъде съставено правителство, тогава и вероятността според мен е наистина най-голяма, коментира Радев. Според него за експертен кабинет големият въпрос е кой ще застане с политическа отговорност зад този кабинет и как тя ще бъде разпределена. Това е явно, което партиите в момента трудно могат да решат, допълни той.

Измина цял месец от свикването на Народното събрание, а до момента то не е произвело никакъв резултат. За мен е абсурдно народни представители да говорят за нови избори, без да са изпълнили поне част от ангажиментите към своите избиратели, критикува държавният глава.

А партиите отказват да поемат отговорност за управлението на страната, а изглежда, че в същото време искат да вържат ръцете на служебното правителство и да го оставят без бюджет – това е безотговорно към хората и държавата, продължи с критиките Радев.

Затова ще връча първия мандат на 15 май и много разчитам това време да се използва по най-правилния начин – и от НС, и от партиите, допълни той.

Очаквам много повече – не само от партиите за съставяне на правителство, а Народното събрание трябва да осъзнае своята огромна роля и всичко това, което трябва да изпълни – приемането на бюджета и важните закони от плана за възстановяването, каза още Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ