Пуснаха Емили срещу 1500лв. гаранция. Адвокатката я брани със зъби и нокти в съда: Добро дете е

емили

Даниел Йорданов, по-известен като Емили Тротинетката, е отчаян, писал прощални писма до близките си хора. Това каза адвокатката му Анелия Райчева пред журналисти на въпрос как се чувства в ареста нейният клиент, предаде репортер на „Марица“.

„Определено Даниел не се чувства добре в следствения арест. Причина е неговото здравословно, психологическо и емоционално състояние. Представила съм документация, която доказва, че има личностно разстройство. С чисто съдебно минало е, няма регистрирани престъпления. Престоят му там повече от месец започва да се превръща в депресия“, смята адв Райчева.

Тя посочи, че когато е видяла Даниел преди няколко дни, е мислел за най-лошото и пишел прощални писма за близките си.

„Добро дете е, не е престъпник и мястото му не е там“, посочи защитничката.

Парична гаранция от 1500 лв. замени най-тежката мярка за Емили Тротинетката. Веднага след внасяне на сумата, ще бъде освободена да си отиде във Варна.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване в 3-дневен срок. В случай на протест, ще се гледа отново на 18 май в 15.30 часа.

Съдът счете, че няма опасност нито да се укрие, нито да извърши друго престъпление.

Прокуратурата все още не е решила дали ще обжалва. Ще се запознаем с мотивите и ще ги анализираме внимателно, имаме достатъчно време, каза прокурор Веско Ириков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ