Ново 20! Христо Иванов не иска само отстраняването на Гешев, дължал лично извинение на г-жа Габриел

христо иванов

Внасянето за искане на освобождаването на главния прокурор е важна политическа заявка, която се ползва с моята подкрепа.

Така съпредседателят на ДБ Христо Иванов коментира в кулоарите на Народното събрание предложението на еврокомисаря Мария Габриел правосъдният министър да внесе във ВСС искане за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

„Гешев вече вероятно е нетърпим и за онези сили, които доскоро го крепяха на поста. Много е важно да сме сигурни, че не става дума просто за освобождаване на един човек, който е достигнал своята полезност отдавна.

Защото, ако на мястото на Гешев бъде назначен някой с профила на Сийка Милева, това няма да е някаква съществена промяна.

Пример давам. Въпросът е каква е идеята на г-жа Габриел и на политическа партия ГЕРБ за това да променим прокуратурата, ВСС и цялата система, която прави възможна не само Гешев, но и преди него Цацаров и Филчев. Аз съм в очакване да чуя идеите на ГЕРБ и г-жа Габриел за реформите“, подчерта той.

Припомняме, че доскоро приоритет номер едно на Иванов бе смяната на Гешев, което не бе категорично обвързвано с мащабна и всестранна съдебна реформа, за която призовават от други политически формации.

Съпредседателят на „Демократична България” коментира и провала на срещата за преговори за кабинет с Мария Габриел, на която от коалицията ПП-ДБ не се явиха. „Най-вероятно дължа на г-жа Габриел лично извинение. Редно беше на тази среща да присъстват всички лидери.

Тази тема в сряда беше повдигната от мен. Не знам защо нещо, което беше въпрос на нормална координация, се превърна в публичен сюжет.

Надявам се, че такава среща ще има, защото моята позиция е, че това не трябва да бъде протоколна среща, на която да изрецитираме някакви неща за пред медиите. Не мисля, че трябва да се отказваме от усилията да има правителство в България”, категоричен бе той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ