,,Къде е убиецът на сина ми?! Избяга от България“: Близки на Дани на мощен протест в Хасково

protest_110523_5

Десетки се събраха тази сутрин на протест „Справедливост за Дани“ пред съдебната палата в Хасково.

Протестиращите настояваха за възмездие за шофьора, който на 20 март причини тежката катастрофа на пътя Хасково – Димитровград, след която загина 23-годишният Йордан Бозуков, пише Haskovo.info.

Инцидентът стана около 21 часа до борса „Марица“, когато 58-годишен водач от кърджалийското село Бялка с Мерцедес застигна колата на хасковлията и я удари. При тежкия сблъсък пострадаха и две млади жени.

Йордан беше откаран в много тежко състояние в хасковската болница, където лекарите се бореха осем дни за живота на младежа, но той почина. Баща му Ясен Бозуков заяви, че мъжът, който е причинил катастрофата е освободен преди да изтече 24-часовото му задържане и е избягал в Турция. Това се е случило въпреки, че е било ясно, че синът му бере душа.

„Очаквам правосъдие. Не може при скорост над 200 км/ч и пил да бъде непредумишлено убийство. Трябва да се промени законът, защото никой няма страх от нищо. Това не е правосъдна система. Тук сме, за да опазим децата и на другите родители“, каза почерненият баща.

Според адвокат Веско Георгиев, щом виновният шофьор е успял да се укрие, това означава, че някой не си е свършил работата. По неговите думи е можело той да бъде задържан до 24 часа, а да не бъде освобождаван по-рано. После от съда да се поиска постоянна мярка за задържане.

„Дали са меки законите, дали са малки наказанията…, въпросът е да се накаже и то своевременно. Каквато и да е законовата мярка трябва да се прилага своевременно. Не биваше да се дава възможност на виновния водач да си тръгне, да се разпореди с част от имотите и да отиде в другата си държавата, на която е гражданин и да осуети процеса. Без него няма да има нормален процес“, допълни адв. Георгиев.

Протестиращите затвориха временно движението пред съдебната палата, като пресичаха по пешеходните пътеки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ