Жесток удар по Иван Гешев! Дадоха го преди малко на прокурор, заради три престъпления

7 Dni Bulgaria16.05.2023
payimage-574898

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев. Това потвърдиха от Софийската градска прокуратура за NOVA.

В сигнала се съдържат обвинения за три престъпления, извършени от Гешев, съобщават още от СГП. Те са: извършен незаконен запис на телефонен разговор с члена на ВСС Йордан Стоев; оказване на влияние на наблюдаващия прокурор по делото на „Барселонагейт” и присвояване и длъжностно престъпление на вила в Боровец.

По последния казус на пресконференцията си в понеделник Сарафов заяви: „Това е така наречената „Вила на регентите”, в която са снимани сцени от филма „Тютюн”. Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване. Г-н Гешев очевидно смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ