Никой не е очаквал Радев така да брани Гешев! Забрави кой нахлу с ченгета в президентството

7 Dni Bulgaria18.05.2023
румен-радев-2

Диалогът в последните дни между магистрати и политически партии хвърля сянка върху принципите на една бъдеща коалиция и задълбочава недоверието на гражданите.

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти.

Абсолютно лицемерие е, когато в началото казаха – занимавайте се само и единствено с избори, нищо друго не пипайте. А след седмица започнаха – защо това не е решено, защо онова. Прехвърлиха всички проблеми на служебното правителство и то ги реши, заяви Радев.

Не е нормално главният прокурор да звъни на политици. Аз от години говоря, че има политическа намеса в работата на прокуратурата и изобщо на съдебната власт. Не искам в момента да спекулираме с всякакви тези. Има нещо много по-важно от атака срещу личността на г-н Гешев. Това е ВСС – органът, който кадрува и взема решения. От там зависи всичко, подчерта той.

Аз се надявам след всичко това, което излезе наяве – и за вмешателствата политическите, и за податливостта на членовете на ВСС, те трябва да покажат независимост и следване единствено на закона и принципите на съдебната власт, подчерта Радев. Според него отдавна трябвало да бъде и решен проблемът а изтичащия мандат на някои от членовете на ВСС, но парламентът абдикирал.

”Дали някой няма сметка от цялото това нещо”, запита президентът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ