Ти да видиш този съсел Денков! Докато бил на власт си купил апартамент за близо 350 000 лева

7 Dni Bulgaria18.05.2023
денков

Предложеният за премиер от коалицията ПП-ДБ акад. Николай Денков се е сдобил с ново жилище през 2022 г., докато бе министър на образованието, а после и депутат от партията на Кирил Петков и Асен Василев. Като ръководител на ведомство той се разписваше срещу над 6 хиляди лева месечно, а заплатата му на народен представител в два последователни парламента е дори по-висока. Очевидно щедрите възнаграждения от стажа във властта са му стигнали да си купи още един имот.
Заедно с жена му Славка са инвестирали в апартамент в столицата сумата от внушителните 286 608 лева, видно е от декларацията му пред КПКОНПИ, пише вестник „Ретро“.

Новият им дом е с огромна площ – цели 154 квадрата, и върви заедно с гараж, за който семейството е платило още 35 бона. Жилището е вписано като собственост и на двамата, като Николай и Славка притежават по 1/2 от него. Скъпарският апартамент, купен в годината, в която Денков заемаше все държавни длъжности, е поредният в списъка му с имоти. Впечатление прави обаче, че заедно с жена му не са правили подобна инвестиция чак от далечната 2010 г., когато са осъществили покупко-продажба на апартамент с гараж в София за три пъти по-ниска сума – малко над 95 хиляди лева. Жената на Денков разполага с още два имота – по-малък апартамент в столицата и къща в Панагюрище.

Съпругата на предложения за премиер учен е професор по химия и понастоящем е ръководител на Катедрата по инженерна химия и фармацевтично инженерство към Софийския университет. Славка е родом от Благоевград, а Денков от Стара Загора. Допреди той да се хвърли в дълбоките води на политиката, са работили заедно в СУ, където и той е част от преподавателския състав. Двамата са успели да подсигурят завидно добър стандарт на живот за себе си и децата си за разлика от повечето учени у нас. За наследниците на Николай и Славка обаче не се знае почти нищо, единствено, че имат двама синове и дъщеря, които са пораснали и самостоятелни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ