Бесен скандал в НС! Божанков: Я, да се върна ли? Свиленски: Злоупотребяваш с правото си на депутат

payimage-585404

Крясъци, обидни думи и заплахи прозвучаха в Народното събрание (НС). Това се случи след изказване на Явор Божанков, който в миналия парламент бе депутат от БСП, но се отцепи от партията и пристана на „Продължаваме промяната“ (ПП).

След като той слезе от трибуната Цончо Ганев от „Възраждане“ се обърна към него с думите: „Това ли беше процедурата? Я, я ела обясни тая процедура!“.

„Да се върна ли?“ – сопна му се Божанков.

В спора се намеси и зам.-председателят на парламента Никола Минчев.

„Г-н Божанков, седнете си на мястото! Г-н Ганев, обърнете се напред… какво се казва в час“, отсече Минчев, но бурните страсти продължиха.

„Защо не го спряхте? Защо не го наказахте?“ – попита Ганев във връзка с изказването на Божанков.

„Аз и Вас можех да ви накажа за една реплика, която казахте веднага след изказването, но не го направих“, отвърна му зам-шефът на парламента.

След това той даде думата на Георги Свиленски от БСП, но и той се включи в словесния скандал.

„Аз преди няколко седмици призовах Божанков по-рядко да идва до тази трибуна. Първо – говори неистини, второ – спекулира и трето – злоупотребява с правото си на народен представител“, каза червеният депутат по адрес на бившия му партиен другар.

След това и Искра Михайлова от „Възраждане“ изрази недоволството си на глас, но Минчев я посече с думите: „Спокойно малко. Няма нужда да викате от място“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ