Цяла България е на крака пред тази силна жена. Майката на Даная: Донорството е победа над смъртта

346086505_589213633186673_6228402780102846524_n

Сякаш се бях вкопчила в нещо, което да остане живо. Реших, че донорството е победа над смъртта. Това каза в репортаж по bTV Ани Стоянова, майка на 15-годишната Даная, която на 9 май изпадна в мозъчна смърт в „Пирогов“ заради хемагом в главата. Момичето спаси живота на четирима, като дари роговиците и бъбреците си.

Нямаше търпение да гребе от живота с пълни шепи, каза просълзената майка, която обаче усеща утеха след решението си за донорството. Ще съм благодарен цял живот, но ми е кофти, просълзи се 17-годишният Преслав Валериев под тъмните си очила. Той е с нова роговица от Даная. Дръж си очите широко отворени заради нея, виждай хбави неща, поръча му майката на Даная. Тя се срещна и с един от пациентите с присаден бъбрек в Александровска болница – 28-годишният Джуниет Садула. Вече сме семейство, спасихте ми живота, каза младият мъж. Предай нататък, поръча и на него Ани. Обещах й да направя света една идея по-поносим, каза майката на 15-годишното момиче, издъхнало в „Пирогов“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ