Черен ден за Кирил Петков! Предаде го и личният му политолог: Абсолютна победа за Борисов

7 Dni Bulgaria24.05.2023
payimage-583470

Такъв, какъвто беше Борисов, повече няма да се върне, но това е абсолютна победа за него – той излиза от изолация и измива образа си пред западните партньори.

Това каза политологът Първан Симеонов пред Нова ТВ за бъдещото правителство с втория мандат на ПП-ДБ, за което се разбраха с ГЕРБ да има ротационен премиер.

Трябва да наблюдаваме сега къде е ДПС спрямо цялата работа, защото ако то е там – говорим за конституционно мнозинство. Трифонов и Нинова правилно се ориентираха, че няма да влязат в сметките и вероятно ще изземат част от опозиционността на Костадинов. Така пак ще се отвори една ниша за умерено говорено, където би могъл да се настани президентът Радев след края на мандата си, анализира Симеонов.

Ако прозападните либерали и балканските консерватори се съберат, това ще е солидна конструкция. Гешев е катализатор на това, което се случи. ГЕРБ и ДПС решиха да го хвърлят от балона. Градските либерали, хората около Христо Иванов, сигурно са казали – „ето, Борисов, сега ние решаваме кой ще е лошият и кой ще е добрият“. И затова Борисов може да се дръпне назад, посочи той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ