Изумително тъп коментар от ПП след удара от ГЕРБ! Молят за условия за размразяване на преговорите

7 Dni Bulgaria27.05.2023
милен матеев

„Съвсем нормално този брифинг беше насочен към симпатизантите на ГЕРБ. Ключовата дума е замразяване, не прекратяване на преговорите. Не разбрах при какви условия тези преговори ще бъдат подновени”. Това коментира минути след брифинга на ГЕРБ Милен Матеев номиниран за министър на правосъдието в кабинет на Николай Денков пред „Нова нюз“.

ГЕРБ-СДС обявиха, че замразяват преговорите с ПП-ДБ за кабинет. От партията обясниха, че замразяване, не означава прекратяване. Борисов поясни, че ще бъдат размразени, ако ГЕРБ видят в ПП-ДБ желание за експертно правителство, за кратко време.

Депутатът потвърди, че е автентичен записът от Националния съвет на ПП.

„Не намирам нещо юридически укоримо, което се говори. По-скоро може да се търси отговорност за разпространението на записа”, каза Матеев.

По въпроса за смяна на администрацията, Матеев отговори, че това са емоционални реплики. „Ние, откакто спечелихме първите избори, ни упрекваха, че не сме сменили ръководни длъжности в администрацията, независимо, че хора го искаха.

Разбира се, че всички тези смени трябва да стават законно. Никой не си е помислял, че ще има незаконни уволнения.  Време е хората, които съвестно си вършат работата да бъдат издигани, а не началниците да са партийно назначени фигури“, изтъкна той.

Матеев заяви, че му е странно ДАНС да се свързали с Радостин Василев и са му предложили охрана.

„Съжалявам, че Василев стана част от „Промяната“

„След днешния брифинг не знам дали ще има кабинет, но принципно съм дал съгласието си да стана министър на правосъдието“, добави той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ