Икономисти хвърлиха бомбата за бюджета: За 10 дни нещо трябва да се случи! Ела зло, че без тебе – по-зло

мика зайкова

„Очаквам спад на цените (на плодовете и зеленчуците) на дребно. Сезонността също ще допринесе за това. Единствената намеса на държавата трябва да бъде в съблюдаването колко търговците по веригата спазват нормите. Сезонността на плодовете е нормална, ценовата политика е съобразена с тези фактори – до каква степен търсенето на даден продукт ще спадне”. Това заяви икономистът Преслав Райков в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според Мика Зайкова, която бе в студиото, темпът на спад на цените на едно и на дребно е различен. Много бавно намаляват цените на дребно.

Тя съобщи две добри новини. Едната е, че се вдига таванът на дълга в САЩ. „Това е чудесна новина, защото това е световна икономика. Светът е децентрализиран. Нашата съпротива на демократичния свят би била по-слаба. Това е чудесна новина за световната икономика”, обясни доайенът на 45-ото и на 46-ото Народно събрание.

„Втората добра новина е, че най-после някой се сети, че в тази държава идва 10 юни и някой трябва да внесе бюджета. По този начин поне се гарантират текущите разходи на това ниво, на което са сега”, каза тя. За евентуалното удължаване на рамката на бюджет 2022, който действа досега, Зайкова коментира: „Ела зло, че без тебе – по-зло”.

Не е резонно да се приеме нов бюджет от 10 юни. Това означава, че в рамките на 10 дни трябва да се случи нещо, категоричен бе и Преслав Райков. Според него е нужно да се формира политическо ядро, което да създаде политики и да мисли за следващия отоплителен сезон.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ