Фатален юни за Руди Гела! Събраха доказателства срещу него, повдигат му обвинение за кражби

7 Dni Bulgaria30.05.2023
радостин василев

На 5 юни Радостин Василев трябва да се яви пред прокурор от Софийска градска прокуратура, за да му бъде предявено обвинение по чл. 143 от НК, предвиждащ (при квалифициран състав) от 2 до 10 години затвор. Това е заради упражнена принуда срещу неговата бивша съпартийка Христинка Иванова. Новината обяви журналистката Соня Колтуклиева.

Според нея, Радостин Василев не е измислил сам активното мероприятие със записа, разпространен от него преди дни.

„Кирил Петков дълго време се държеше като зомбиран от Радостин Василев. Очевидно, в един момент, не успя да осъществи мечтата му да стане министър на спорта и получи жесток удар насреща. Радостин Василев искаше да се върне, за да замете далаверите си в Спортната палата. В КПКОНПИ и в прокуратурата вече викат на разпити служители от министерството, за да дават свидетелски показания за доста скандалните истории, в които са харчени милиони; прокурори ровят в документацията“, казва тя.

Според нея е ясно, че президентът Радев има най-голяма полза да не се състави редовен кабинет.

„Ако Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Тошко Йорданов, Христо Иванов, ген. Атанасов, Костадин Костадинов или Мустафа Карадайъ, дори само да се здрависат оттук-нататък с Кирил Петков и Асен Василев по кулоарите на парламента – те ще поемат от калта и мръсотията. Призовавам партиите в Народното събрание – никоя от тях да не разговаря с никого от “Продължаваме промяната” за съставяне на правителството. Нека “партията на парапетите” се яви на избори, да покаже какво още може, но никакви шансове за правителство да не се дават на Асен Василев, на Кирил Петков и на неговия бизнес-съдружник Николай Денков”, каза тя в интервю за Стоян Иванов по телевизия СКАТ.

Според нея, ако президентът Радев даде третия мандат на „Има такъв народ“, съществува някакъв шанс за съставяне на правителство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ