МВР шокира депутатите: Кабинетът „Петков“ е откраднал милиони от парите за помощ за Украйна

7 Dni Bulgaria30.05.2023
калина константинова

Нов удар нанесе срещу кабинета „Петков“ служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Малко след като се включи в контрола пред депутатите министърът обяви в парламентарните кулоари, че е подал сигнал за потенциални злоупотреби за помощите за Украйна.

„Ръководител съм на националния оперативен щаб. Мисля, че регулирахме добре тази дейност. Направи ми впечатление, че за един период от редовния кабинет са похарчени 150 млн. лв., докато за същия период служебното  правителство е похарчило 43 млн. лв. Това предизвика проверка от националния щаб и от министерството на туризма. За съжаление бяха установени множество пропуски и нарушения, включително и на изисквания за нормативни актове, касаещи опасност да се върнат европейски средства“, обяви Демерджиев. Периодът,  който се сравнява са 5 месеца.

В началото на дейността през февруари 2022 г. е имало вицепремиер от редовния кабинет (Калина Константинова – б.р.), който е отговарял за въпроса, така както сега той е отговорност на Демерджиев. Разплащанията обаче са се извършвали от министерството на туризма (министър Проданов от БСП). Аз мисля,че най-вероятно са финансирани т.нар. „мъртви души“, предположи министърът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ