Ще стане страшно! „ЛЕВИЦАТА!“ организира протест срещу грубото погазване на държавността

payimage-570027

Коалицията на Мая Манолова, Румен Петков, Костадин Паскалев, Татяна Дончева, Георги Кадиев и сие организира мащабен протест след пуснатите от Руди Гела записи от заседанието на Продължаваме промяната на 21 май, разкриващи начина, по който се мисли чистка на чиновниците и на шефовете на службите.

„ЛЕВИЦАТА!“ организира протест срещу грубото погазване на държавността и безпрецедентния политически цинизъм. Събитието е планирано за 2 юни 2023 г. (петък) от 8:30 ч., Северен вход на Народното събрание, съобщават от там.

И добавят и протестна политическа декларация:

„Пети поред парламент задълбочава политическата криза. Народното представителство се избира от все по-малко граждани, а пропадането на политическия живот и държавните институции нямат край.

Част от политическата върхушка, която претендира да промени живота на гражданите, се оказа без политически умения, нещо повече – без елементарен политически и обществен морал. Тази върхушка предлага кандидат за министър-председател и търси подкрепа от партията, спечелила изборите на основата на тайни договорки, на пренасяне в жертва на българската държавност, на погазване докрай суверенитета и интересите на нацията.

Ние от „ЛЕВИЦАТА!“ отхвърляме опита да бъде сглобено антибългарско правителство и осъждаме категорично поведението н новопоявилите се кандидати за диктатори за управление на държавата с мандат от посолството, вместо с мандат от гражданите.

Призоваваме парламентарните партии да се противопоставят категорично срещу подобна аморална, вредна за България, престъпна коалиция, да се противопоставим като граждани на играта на ротация с общественото доверие, на ротацията на българската държавност“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ