Трагедията е огромна! Известна народна певица е загиналата в касапницата в Пловдивско (СНИМКА)

катастрофа

Известната народна певица Диана Иванова е 67-годишната жена, загинала в тежката катастрофа в пловдивското село Марково. Самоличността на жертвата потвърди пред БЛИЦ кметът на Марково Десислава Терзиева.

Диана Иванова е пътувала от центъра на Марково към изхода на селото. Шофирал е един от хористите й. По непотвърдена информация, в кръвта му е открит алкохол.

Другият автомобил, който е благоевградска регистрация, е отнел предимство и така е настъпил сблъсъкът. Диана Иванова е бивш преподавател в Музикалната академия в Пловдив. По настоящем тя е ръководител на вокалната група „Младежки сърца“ в Марково.

В неделя групата се е върнала от участие в село Чавдар с награди.

„Вчера се видяхме с Диана, за да обсъдим събора в Марково в понеделник, в който тя трябваше да участва. Потресена съм от тази нелепа смърт. Тя е голяма личност“, коментира  кметицата.

През годините загиналата е била част от оркестър „Родопи“ и други емблематични музикални формации. Тя оставя дъщеря, зет и двама внуци. Родом е от Габрово. От дълги години е снаха от село Марково. Точно преди 26 години съпругът й Митко бе убит в собствения си автомобил.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ