Румен Радев активира ратая си Гешев, за да остане на власт – искат имунитета на Бойко Борисов

7 Dni Bulgaria30.05.2023
бойко борисов вартоломей

Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Б.Б. – бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание, съобщиха от прокуратурата.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител /пране на пари/.

От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина. Гнусното е, че делото бе прекратено преди 3 дни, а 72 часа по-късно бивш съчуеник на Иван Гешев вече е намери „доказателства“! Явно ставна дума за натиск, за да не мине правителство и Румен Радев, новият господар на Каскета, да остане на власт!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ