Райчев с бомба за бъдещето на ПП: Разпадат се! Единственият им изход е да се разберат с Борисов

7 Dni Bulgaria31.05.2023
payimage-583470

През последните 36 часа българският народ се втрещи. Като започнем с връчването на втория мандат от Радев, минем през хаоса в прокуратурата, скандалните записи, за които ПП не се извиниха, а Бойко Борисов преговаря за противоестествен съюз. Стана истински хаос, но накрая електоратът ще реши всичко. Това коментира в студиото на Нова ТВ социологът Андрей Райчев.

По думите му две събития са важни в тази ситуация – Борисов развали съюза с ДПС и Гешев, и тръгна да сключва такъв с ПП. Следователно силните на терена са участниците в тези две събития – ПП, ГЕРБ и прокуратура. От тяхното съотношение ще зависи решаването на задачата.

Хаосът може да продължи до безкрайност. В играта на влошените отношения на ПП и ГЕРБ единственият играч, който има диалог и с двете е Христо Иванов. Затова смятам, че най-вероятно неговата формула за експертно правителство ще се окаже единствено възможна, посочи Райчев.

Най-вероятният изход от този хаос – точката на стабилност е двете големи партии да се разберат и да вземат главите на прокурорите, смята социологът.

Главният резултат от този хаос – да се намери болният човек, когото да разкъсат. За мен няма съмнение – това ще е ПП.

Те не проявяват никаква рационалност, никаква пластичност. Желанието им да минат в настъпление е фатално, изтъкна експертът и добави, че при едни нови избори една част от симпатизантите няма да гласуват вече за ПП, друга част – ще отидат при ДБ, а трета – ще влее в електората на „Възраждане“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ