Сачева: Георги Свиленски беше спряган за министър. Той писна: Никога! Никога! Аз щях да знам…

деница сачева

Деница Сачева от ГЕРБ заяви, че социалистът Георги Свиленски е бил едно от обсъжданите имена за министри с първия мандат. Пред журналисти в Народното събрание Сачева подчерта, че преговорите са били в напреднала фаза:

„Обсъждани бяха, на различни нива и с различни преговорни групи, имена за министри, включително и на господин Свиленски. Разбира се, тези неща не бяха договорени, не казвам, че това е било окончателно решение, но казвам, че в различни етапи на преговорите е имало различни имена, които бях подавани в преговорните екипи и бяха обсъждани за различни ведомства и министерства. И преговорите бяха напреднали“.

Сачева посочи, че комисия, която да преценява за допустимостта на искани имунитети, трябва да бъде създадена, предава БНР.

“Със сигурност трябва да има комисия, която да разглежда всеки един случай и да преценява дали има достатъчно основания. Разбира се, не трябва да се кара обществото да чака прекалено дълго, защото е крайно време да се сложи край на тази сага и да стане ясно, че господин Борисов няма от какво да се притеснява”.

Заместник-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски отрече да е бил спряган за регионален министър по време на разговорите с ГЕРБ-СДС. Пред журналисти в парламента Свиленски застана с част от преговорния екип, участвал в разговорите с ГЕРБ и категорично заяви:

“Никога БСП не е говорила за министри! Никога не е говорила за министерства! Никога не е поставяла въпроса с имена. Още повече, най-малкото аз щях да знам, че съм номиниран за какъвто и да било министър. Интригите, които се опитва да вкарва Борисов се единствено, за да отклонят вниманието ви от искатния имунитет и от безпринципната коалиция на позора, която се съставиха с “Продължаваме промяната””.

От БСП отново подчертаха, че ще гласуват „За“ свалянето на имунитетите, на когото и да е народен представител. Свиленски оспори лансираната идея за създаване на специална комисия за имунитети:

“Вижте в правилника на Народното събрание – когато не се даде доброволно имунитета, председателят на Народното събрание е длъжен да внесе точката за разглеждане в парламента. В правилника никъде не пише за комисия. Тези измишльотини на Христо Иванов – че 6 месеца ще работи някаква комисия, си е пак тяхна индулгенция. Може да бъде решен въпросът точно за 3 минути”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ