Вигенин скастри Възраждане: Държите се като „Атака“ от Алиекспрес“! Опростявате сериозен дебат

payimage-582460

Депутатите очаквано отхвърлиха Проекта на решение за прекратяване на Споразумение между правителството на България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, внесен от „Възраждане“ и подкрепен единствено от тях

Народните представители дълго дебатираха проекта, пише Tribune.

Цончо Ганев от „Възраждане“ заяви, че на територията на страната не трябва да има чужди военни бази.

„Това, което в момента се внушава, че тези бази са под българско ръководството и са български не е истина по най-простата причина – нека някой да се опита да влезе там. Базите са разделени на две и летищата са разделени на две – има българска част, в която отива военната ни комисия, има и американска част, в която не влиза никой, единственият който евентуално може да влезе трябва да е ранг на генерал и да иска предварително разрешение от този, който седи на чело в американската част“, заяви той.

Думите му бяха опровергани от представители на другите политически сили, а Кристиан Вигенин разкритикува „Възраждане“, че опростяват сериозен дебат.

„Държите се като „Атака“ от Алиекспрес“, отбеляза Вигенин и изброи част от хората в съвместния комитет на България и САЩ: бригаден генерал Станимир Йорданов, бригаден генерал Радостин Илиев, бригаден генерал Васил Събински, бригаден генерал Николай Караиванов, бригаден генерал Петьо Мирчев, бригаден генерал Димитър Хлебаров.

„Разбирам защо всеки път повдигате този въпрос и то в този ключов за сигурността на света, не само на Европа, момент. Ще бъде, според мен, равносилно на национално предателство ако ние вземем решение да прекратим точно в този ключов момент това Споразумение, защото всички експерти, които се изказаха в комисия по външна изложиха поредица от аргументи за ползите за въоръжените сили на България от тези споразумения“, каза Екатерина Захариева от ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ