ВСС онемя: Гешев се похвалил със 150 записа за изнудване

иван гешев

Борислав Сарафов повтори познатата версия – че сутринта в понеделник, 15 май, е получил съобщение да се яви на оперативка в кабинета в Съдебната палата (ако не броим интересния детайл, че главният и зам. главните си имат канал в приложението „Сигнал“, б.а.).

Като влязъл, било специално посочено кой къде да се настани – а на Сарафов да седне на специално място и до него да няма никой.

„Уточни, че има над 150 такива записа и пусна този запис (с Йордан Стоев)… Слушах не повече от 3-4 мин., казах, че не желая да слушам повече и излязох. Оттогава не съм се чувал и виждал с г-н Гешев до днес.“

Мога да кажа, че г-н Гешев – емоционалното му състояние беше по-скоро с един негативизъм към мен, наострен! И, както казах – беше с негативно отношение, то личеше от самото посрещане – сякаш трябваше да седна на стола на мъченията срещу него.“

Сарафов се ожали и че вече не е член на чата с другите зам. главни прокурори (освен него главният прокурор има още 4 заместнички, б.р.).

На нарочен въпрос – той отново повтори, че Гешев лично е заявил във въпросната сутрин, че сам е направил записа с Йордан Стоев, а освен това обявил, че има над 150 такива с магистрати, членове на ВСС и политици.

(Гешев – напротив твърди, че неизвестно лице е дало записа на негов сътрудник, б.р.).

Сарафов описа шефа си:

„Агресивно и войнствено настроен срещу мен персонално“.

Иначе самият Сарафов не знаел дори как се записват хора с телефон.

По повод мистерията с израелския експерт, той потвърди, че на 1 май Гешев му звъннал и казал:

„Ясен ще доведе един израелски експерт. Пуснете го да види и да даде своето мнение.“

Но и Сарафов заяви, че макар израелецът да е бил „наблизо до местопроизшествието – непосредствено до служебния микробус“, не може да бъде обвинен, че е участвал в огледа.

„Просто около буса. Това беше на 8-10 метра от самото местопроизшествие, където беше паркиран бусът.“

За да е още по-абсурдно, зам.лавният прокурор описа как възприел шефа си вечерта на 1 май, след „атентата“:

„Тогава ми направи впечатление, че се чувства като човек, преодолял някакво препятствие и това е нормално. Беше в приятно и приповдигнато настроение тогава“, каза следователят.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ