Зверски битият българин в Струга: Всеки, нападнал българи тук, го изкарват ненормален. Затворен съм в…

бекир

Съпредседателят на сдружението на българите в Република Северна Македония „Шемето“ Бекир Кадриески, който беше пребит от непознати в град Струга, е с кръвоизлив в стомаха и ще бъде докаран за обстойни прегледи във Военна академия в София.

Кадриески беше бит, ритан и обиждан на етническа основа с думите „мръсен българин“. Това е поредният случай на нападение над българин в РСМ.

Потърсиха Бекир още във вторник, часове след инцидента, но той обясни, че е на силни блокоуспокояващи и не може да говори. Днес той даде първото си интервю за българска медия за „Фокус“.

„Имам кръвоизив в стомаха. Какво да ми казват в болницата, затворен съм в стаята и просто стоиш и чакаш. Тук отварят вратата, питат как си и затварят. При нас това е медицината“, описа Бекир грижите в болницита в Струга. „Консулът беше при мен, идват и мои приятели, които трябва да ме водят във Военна болница в София. Тук не са заинтересувани. Стоиш и си чакаш само и това ми е проблем сега, не се усещам добре. Може би идва от стомаха, не ми направиха ЕКГ, не знам какво ще стане. Ще дойда във Воeнна болница в София, за да ми направят снимки. Не знам подробности как ще дойда, днес ще се реши дали ще дойда с хеликоптер или с автомобил“, каза от той.

„Всеки един, нападнал български хора тук в Македония, го изкарват ненормален. Как пък всички, които правят проблеми на нас, ги изкарват ненормални? Ако някой е ненормален, да го оставят в психиатрична болница. Това трябва да се спре: да няма никакви разговори, да се спре комуникацията с Македония, бизнес, всичко да се спре. Сега дали македонските власти ще ме изкарат и мен наркоман, както изкараха Християн Пендиков?“, пита риторично Кадриески.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ