Опасно! Наркотици в училищата в Благоевград: Задържан е ученик, разпространявал сред деца

payimage-501080

17-годишен ученик беше задържан вчера сутринта в двора на ПМГ“ Сергей Корольов“ в Благоевград с наркотици. Около 07. 40 часа нарочна полицейска проверка, част от операция „Антидрога“ в и около училищата, е установено, че Калоян А. държи в себе си няколко пликчета с канабис, пише Struma.com.

Последвал обиск в дома на ученика, в мазето на къщата, в която живее на ул. „Искър“ в областния център, са открити още готови за продажба пликчета с канабис, явно е, че 17-годишният е разпространявал наркотичната трева в двора на елитното училище.

Арестуваният е баскетболист, а случаят е докладван на прокуратурата. Вчера 40 годишен пласьор пък бе заловен в беседка до детска площадка, по време на разговор с две непълнолетни момчета, на които предлагал канабисови цигари. Антон К. е задържан.

Само преди дни страшен инцидент в НХГ вдигна на крак полиция, родители и учители в гимназията. Ученик погълнал хапче екстази изпадна в тежко състояние и бе настанен в реанимация на МБАЛ Благоевград. Случката се разиграла в едно от междучасията и първоначално, за да се избегне проблеми ученикът твърдял, че намерил дрогата на чина.

Опасно е това, което се случва в областния център. Дрогата влезе опасно в училищата, а дилърите на наркотици не се спират пред нищо.

Ежедневно съобщаваме за полицейски операции, при които се задържат дилъри и консуматори, но явно разпространителите не се спират пред нищо. Дрогирани шофират автомобили и застрашаван ежедневно човешки живот, дилъри плъзнаха сред децата ни. Тенденцията се задълбочава и наистина добива страшни размери. Наркотиците са навсякъде.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ