Вицето на Радев заговори за национално предателство. Зове за спешна среща с правителството на РСМ

payimage-587101

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви във Варна, че е време за среща между правителствата на България и Република Северна Македония и поиска да се вземат по-сериозни мерки след последния инцидент с гражданин с българско самосъзнание.

Тя оцени връчването на нота на македонския посланик като недостатъчно действие, тъй като има информация за подготвят текст за промяна в конституцията на Северна Македония, но на практика няма развитие.

Вицепрезидентът Йотова призова да не забравяме, че освен в конституцията на РСМ, трябва да има промени според подписаните съвместни протоколи, в които се говори за промени в учебниците, оценката на историческите дати и личности и отваряне на досиетата, а нищо от това не е направено, предава БНТ.

„Аз дори не смея да си помисля, че новото българско правителство ще отстъпи от вече утвърдената българска позиция, която не е само на служебния кабинет, тя е позиция на президентската институция, на Народното събрание. Не смея да си помисля, че ще има крачка назад. Ако България преосмисли с новото си външно министерство и новото правителство своята позиция – сега да започнем преговорите, а нещата ще се регулират от само себе си, както впрочем се чуват не един и два такива „съвети“ – това означава национално предателство“, заяви вицепрезидентът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ