Нинова подскочи: Случи се нещо безпрецедентно в Народното събрание! Прегазиха Конституцията

payimage-590459

Коалицията на имунитетите постави държавата на трупчета докато си разпределя порциите от властта. Напълно е забравен народът и неговите тревоги. Всеки ден давате повод и доказателства, че това не е правителство в полза на България, а е клуб по интереси.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС.

„Прегазихте конституцията, нарушихте куп закони, не уважавате никакви правила, но вчера се случи нещо безпрецедентно. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ сами си блокираха дневния ред в Правната комисия. Такова нещо не е имало, откакто съществува парламента. При това го направиха, за да не изслушат собствения си министър на правосъдието какво мисли за съдебната реформа, без всякаква логика и правила, че НС изслушва министри“, заяви още Нинова.

„От началото на кабинета нямате нито един приет законопроект с мнозинството на ГЕРБ и ПП-ДБ. По всички законопроекти се карате – за КПКОНПИ, за бюджета се карахте три часа помежду си. Това означава нестабилност, несигурност и липса на перспектива пред България и българските граждани, означават плаващи мнозинства“, подчерта още тя.

„Внесохме законодателни промени по отношение на нарушенията по пътищата. Най-сетне вчера влезе в дневния ред на правна комисия, но карайки се за постове за власт, блокирайки си мнозинствата, отново този закон е на трупчета, кажете го на хората. Предложихме промени по отношение на каналджиите, увеличение на наказанията и т.н. И този закон не мърда. Шенген ли, нали ви беше приоритет, кога ще ни приемат там с тези мигранти по улиците, а вие не искате един текст да придвижите. Кажете ми едно смислено мнозинство, което влияе на хората. Вие, евроатлантиците, проваляте евроатлантическата цел на България“, коментира още Корнелия Нинова.

И поясни, че БСП ще продължи да се бори за приемането на законодателни промени за по-строги санкции срещу каналджиите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ