Съседка на изрода, обвинен за убийството на млад татко заради заря: Ще ви изтрепам, кое време е?

денис мустафа ал газзи

На поредното заседание днес по делото срещу Денис Ал Газзи, обвиняем за това, че на 9 януари 2022 г. е намушкал с нож Илиян Илиев от столичния квартал „Люлин“ заради заря, пред съда дадоха показания още пет свидетеля. Сред тях бяха приятели и съседи на Денис.

Съседка от квартала довери, че във фаталната нощ е чула от Денис думите: „Ще ви изтрепам, кое време е…“.

„На 9 януари 2022 г. отворих прозореца и видях, че има заря. Знаех, че е заради новородено бебе, защото това са наши съседи. Гледах зарята и видях притичвайки въпросното лице Денис. Познавам го само по физиономия. Започна да крещи към компанията от 6-7 момчета: „Каква е тази заря, кое време е, има малки деца. Ще ви заколя, ще ви изтрепам?“, разказа жената.

„Какво правиш, недей така, празнуваме. Това просто е една заря. После видях как Денис избяга към неговия вход“, допълни съседката.

„Видях раната на врата на Илиян около гърлото му, след като вече бях слязла долу. Той не можеше да говори. Линейката дойде след около 20 минути. В момента, в който го качиха вътре в нея, ръката му увисна. По мое лично мнение още тогава той почина“, допълни жената пред съда.

Съседът, чул свадата от прозореца си и подал сигнал до 112, разказа, че е видял спречкване, станало между двете игрища пред болка, предава Труд.

„Имаше разправия. Чух, че Илиян попита Денис: „Защо ме наръга?“, разказа мъжът.

От прочетените днес показания на мъжа, дадени пред полицията, стана ясно, че Денис е избягал след инцидента.

„Когато Денис мина покрай лампата, видях, че държи нещо в дясната си ръка. Чух, че казва „Ще ви заколям“. После видях, че тръгна да бяга. Едно момче се опита да го настигне, но не успя. Не видях самото наръгване. Предполагам, че Денис го е наръгал и затова е избягал“, гласят част от показанията на съседа-свидетел пред полицията.

Един от приятелите на обвиняемия Ал Газзи довери, че двамата се познават още от ученическите си години.

Относно свадата, във фаталната вечер на 9 януари, свидетелят каза, че след инцидента Денис се обадил на момче от приятелската им компания и доверил, че е станало сериозно спречкване.

„Денис му е казал, че е станало сбиване“, разказа свидетелят.

По думите му пред денонощно заведение в „Люлин“ приятели на Денис цитирали негови думи, след случилото се във фаталната нощ.

„По думи на самия Денис, те разказаха, че убийството е станало с нож при самозащита, когато останалите момчета са му скочили на бой. Той им направил забележка за високия шум от зарята и те му скочили на бой“, каза приятелят на обвиняемия.

На днешното заседания бяха също бащата и майката на Денис, които отказаха да свидетелстват. Законът им позволява това, тъй като са в близка родствена връзка по права линия на подсъдимия и те се възползваха от това си право. За подкрепа на подсъдимия Ал Газзи бяха дошли и две приятелки.

Следващото заседание съдът насрочи за 28 юни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ