Радев взе пуча на сериозно, разтревожи се за ядреното оръжие в Москва, изтеглят българите от там

7 Dni Bulgaria24.06.2023
payimage-576852

Според последните новини силите на частната военна компания „Вагнер“ напредват бързо към Москва, без да срещат съпротива. Това повдига въпроса каква ще е съдбата на хилядите ядрени бойни глави, с който разполага Русия, заяви президентът Румен Радев преди малко.

По-рано днес той каза, че не се знае дали действията на „Вагнер“ и на лидера на частната армия Евгений Пригожин са срещу президента Владимир Путин и че руската армия бързо ще смаже бунтовниците.

Във всички случаи това е гражданска война, метеж. Това е изключително опасно, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ситуацията в Русия. Той призова МВР и службите да действат професионално, а МВнР и Министерство на отбраната да следят ситуацията.

Реч на форума „Вахау“ в Австрия българският държавен глава посъветва: „Ако ситуацията по сигурността в Русия продължи да се влошава, трябва да помислим отново, както по времето на (бившия руски президент Борис) Елцин, какво ще стане с хилядите ядрени бойни глави и огромните запаси от химически оръжия в Русия“.

Имаме нов източник на нестабилност и трябва да бъде много внимателни. Надявам се, че европейските институции и НАТО, всички ние няма да стоим само като странични наблюдатели, а ще консолидираме усилията си и ще предприемем мерки защитим страните си и да гарантираме сигурността си, призова Румен Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ