Грозен ден за „Възраждане“! Арестант от Варна им видя сметката: Златни пръстчета…

7 Dni Bulgaria25.06.2023
payimage-154666 (3)

„И след последните събития едно е сигурно – България трябва да стои далеч от този конфликт. В БСП оставаме категорични – единственият път са мирните преговори, а не даване на оръжие или каквото и са било участие“. Това заяви организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов в студиото на БНТ тази сутрин.

„Затова от БСП излязохме с декларация срещу военния министър Тагарев и решението на кабинета „Денков-Габриел“ да участваме в поредната инициатива на Европа, странно наречена „Инициатива за мир“. Зад това добро заглавие обаче стои предоставянето на един милион снаряда на Украйна. Каква е тази шизофренна връзка – да даваш снаряди и да казваш, че работиш за мир“, реагира социалистът.

„БСП имаме ясна и принципна политика, независимо кой управлява – служебният кабинет на Радев, ГЕРБ или това правителство на войната и омертата – ние отстояваме операция „Чисти ръце“. Не може 34 години всички да са наясно, че се краде, всички да са наясно, че няма български гражданин, който да не е ощетен и да продължава да няма справедливост“, заяви Борислав Гуцанов.

В доказателство за принципната политика на БСП в тази посока той даде примери с изнесеното от социалистическата партия: „Договор от последната година на управлението на Бойко Борисов за 7.8 млрд лв. Без търг и конкурс, няма и наказани. Както го направихме за ГЕРБ, така и изнесохме данни за договор, сключен от служебния кабинет на Румен Радев с турската компания „Боташ“.

Очертава се една афера за близо 2 млрд долара загуби. И не е виновна турската компания, а служебният кабинет, който носи отговорността. По същия начин казахме какво се е случило в министерството на Крум Зарков, казахме, че това, което направиха „Промяната“ с газовите доставки е безумие за България. И не ние – френският финансов министър потвърди, че доставките на американски газ за Европа са 4 пъти по скъпи от руските“, посочи Борислав Гуцанов.

Социалистът беше категоричен, че явното правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ е опасно за страната и показва явна неспособност да управлява.

В същото време се вижда сговор на скритото правителство на ДПС, ГЕРБ и „Възраждане“. „Възраждане“ се явиха като златния пръст на това управление. Ако не бяха те, с невлизането си в зала и сваляне на кворума Пеевски щеше ли да стане член на Комисията по конституционни промени, щеше ли да мине т.н съдебна реформа?“, попита Борислав Гуцанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ