Денков вбесен на Костадинов: Единственото, което му остава, е да плаши хората! Няма позитивна посока

акад. николай денков

Премиерът Николай Денков реагира остро на „Възраждане“ като политическа сила, която залага на страха и манипулациите.

Денков се разгневи от разпространяващите се у нас твърдения, че страната ни ще изпрати войници в Украйна, които прекъснато се повтарят от „Възраждане“.

Премиерът обясни днес пред журналисти, че България се ангажира единствено с подготовката на украински лекари и медицински сестри, което е нормална практика за всяка една медицинска система, предава Epicenter.

„Има политически сили, които нямат позитивна посока, нямат позитивни послания. Единственото, което им остава, е да плашат хората. Такава политическа сила е „Възраждане“, която съвсем открито през последните дни отправя призиви, включително от лидера, срещу демократичната система в България, призиви за насилие, които минават доста зад границата на това, което е задала правовата система в България“, посочи Денков.
И заяви, че действията на партията са продиктувани от това, че няма какво друго да предложи, освен страх.

На 25 юни лидерът на „Възраждане“ написа: „Т.нар. преврат в Русия свърши преди да е започнал, с което предизвика небивало разочарование в родната демократична общност. Вчера с интерес видях какво пишат и към какво призовават рупорите на американското посолство – общо взето от техните профили се лееше кръв и се призоваваше за война, избивания, метежи и всякакви други подобни неща (при условие, че не участват лично, естествено). Сега, разбира се, са разочаровани, но само няколко часа бяха достатъчни, за да се види какво представляват те – една озверяла античовешка сган, жадуваща кръв и мечтаеща за войни и насилие. Ето защо дълг на всеки един нормален гражданин е да направи всичко по силите си, за да може тази уродлива измет да бъде унищожена – за доброто не само на България, но и на човечеството.“

Премерът Денков отново повтори, че „никога и по никакъв начин не е обсъждано изпращането на войски в Украйна. Докато аз съм министър-председател, няма и да има такова обсъждане. Това са съвсем умишлено разпространявани лъжи, с които се цели да бъдат изплашени хората и да се настроят срещу редовното правителство. … Това е лъжа, която няма никаква основа. И в предишното служебно правителство, и в настоящето редовно няма обсъждане за изпращане на войска“.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев също опроверга категорично разпространяваното твърдение за изпращане на български войски в Украйна:
„Призивът ми е и медиите да спрат да разпространяват тази пропагандна дезинформационна теза. Няма дискусия, няма планове и подготовка, няма и да има изпращане на български войски за участие във войната в Украйна. И премиерът Николай Денков го заяви, и аз го заявявам. Това е теза, която се разпространява единствено и само в интерес на Кремъл от руски източници и за съжаление и от български източници. Това е елемент от хибридната война срещу България“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ