Лена прехвърля вината, увърта за СМС-а „Ще счупим сглобката“: Лично е! Не им прави чест…

payimage-582095

С ГЕРБ-СДС изработихме обща управленска и законодателна програма и това е поводът за тази среща днес – да продължим с обсъждане с техни представители, с министъра на правосъдието. Това заяви Лена Бориславова навлизане в НС, предаде БГНЕС.

„В петък ясно заявихме, че плаващи мнозинства за съдебна реформа и за управленска и обща законодателна програма не са допустими и представляват нарушение на принципите, при които това правителство беше подкрепено и от двете групи“, добави Бориславова.

Тя подчерта, че страната има нужда от редовно правителство, но то трябва да има зад гърба си стабилно мнозинство и заяви, че в противен случай то става параван, а ПП-ДБ няма да позволят зад паравана да се крият плаващи мнозинства. „Най-критичното е да няма плаващи мнозинства, защото не може регулатори, които ще регулират обществените отношения в следващите 5-7 години или закони да се приемат с мнозинства на ДПС и “Възраждане”, подчерта Бориславова.

Тя уточни, че не говорят за коалиционно споразумение, а за механизъм, който да осигури спазването на поетите ангажименти при формиране на правителството.

„Не прави чест на хората да цитират лична кореспонденция“, заяви Лена Бориславова по повод изказването на Бойко Борисов, че Бориславова е пращала СМС на Десислава Атаносова от ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ