Изродът Александър причака и уби жестоко майката на 2-те си деца. А искал да я прибере насила в…

пашов

Обвиненият в убийството на жена си Фанка Иванова Александър Пашов я причакал в пловдивското село Пъдарско облечен с черни дрехи, с ръкавици и маска с формата на череп на главата. Това става ясно от съобщението на прокуратурата за внесения срещу него обвинителен акт в съда. Освен за убийството, той ще отговаря и за притежанието на незаконно оръжие и боеприпаси, предава 24 часа.

32-годишният Александър Пашов и Фанка Иванова, на 28 г., били съпрузи и имали две деца. Те живеели в с. Пъдарско. Мъжът често проявявал ревност към съпругата си, ограничавал социалните й контакти, а също така й забранявал да напуска дома им сама и да се среща с други хора. Многократно се карал с жената по незначителни поводи и упражнявал насилие спрямо нея.

През есента на 2021 г. Фанка се изнесла от семейното жилище и отишла да живее при своята сестра в Пловдив, а впоследствие се върнала в Пъдарско в дома на майка си. Александър многократно настоявал тя да се върне при него и децата им, като често я проследявал и заплашвал. На неустановена дата през месец януари или февруари 2022 г. той я причакал пред работното й място в с. Стряма и се опитал да я качи в лек автомобил, за да я върне насилствено в дома им. След като не успял, решил да убие съпругата си и се подготвил за това, като се снабдил с боен пистолет и боеприпаси за него.

На 25 ноември 2022 г. към 5 часа сутринта жената се придвижвала към спирка, откъдето се качвала на автобус за работата си. Александър знаел маршрута й и я причакал зад уличен контейнер, дегизиран в черно. Когато Фанка се приближила, той я хванал за тялото и я прострелял в главата. Жената починала на място. Александър укрил трупа първоначално край входа на гробищния парк в селото, а след това и в изоставена сграда. Няколко часа по-късно той бил задържан от полицията. И до момента той е в ареста.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ