Екшън в София! Дете подкара дипломатически джип, тръгва да гази хора и минава на червено

джип

Пореден случай на дете, което управлява кола. Случаят е от София с дипломатически автомобил. На клипа се вижда как джип с червен номер преминава на червен светофар на три оживени кръстовища в София.

Това се случва, след като авторът на видеото подава сигнал на 112 за това, че дете шофира автомобила в скута на шофьора.

От МВР потвърдиха за случая. По него е направена преписка. Лицето с дипломатически статут е обяснило пред властите, че се е почувствало застрашено и затова е предприел тези маневри.

„През цялото време държахме връзка с тел. 112. Той ни засече, в скута на шофьора имаше малко дете на 4-5 години. Опитахме се да го снимаме, но той тръгна да бяга. Карахме след него, никой не го е гонил“, обясни Нейко Димитров, който е направил клипа, пред bTV.

Той допълни, че е имало предпоставки за рискови ситуации.

„На „Симеоновско шосе“ имаше задръстване. Слязох, изтичах пред колата и застанах да спре да бяга, докато дойдат органите на реда. Тръгна да минава през мен и тогава се изместих“, обясни очевидецът.

Нейко Димитров заяви, че през това време идват патрулки, но не за опасното шофиране от дипломатическия автомобил, а заради подаден сигнал срещу него.

„Това е дипломат с дипломатически автомобил и много трудно този човек може да бъде глобен. Рано или късно тези хора си намират майстора. Този човек грубо е нарушил всички правила на държавата. Най-малкото трябва да се извини или неговата държава да го отзове“, каза Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ