Шапки долу! Полицаи върнаха към живота мъж, бил на косъм от смъртта в районното в Бургас

полицаи бургас

Четирима полицаи от Четвърто РПУ- Бургас спасиха живота на 40-годишен мъж, колабирал докато подава жалба за нередност. Пред Нова телевизия разследващият полицай Динко Чалъков и инспектор Мартин Тодоров разказаха как със свои колеги се притекли на помощ. Благодарение на това, че действали адекватно и му извадили езика, припадналият човек живее втори живот.

„Беше по време на обедната ни почивка. Излизах от управлението, когато забелязах колежка да взема жалба на гражданин. Спрях се и я питах дали има нужда от съдействие и тръгнах да излизам от управлението, но се забавих на входа“, споделя инспектор Тодоров.

„Разменихме няколко реплики с колега от „Пътна полиция“ и в този момент чух колежката да ме вика по име. Тя попита човека до нея дали му е лошо и какво му има. Погледнах го. Мъжът се тресеше“, добавя той.

„Имаше някакъв проблем. Започна да отпуска тялото си и в същия момент премина колегата мл. инсп. Тодор Найденов, който подхвана мъжа. С Никола Костадинов тръгнахме да му помагаме“, изтъкна инспекторът.

„Бях в кабинета си, когато чух викове в коридора и излязох. Видях човека на земята по гръб. Тресеше се. Колегите казаха, че трябва да му се отвори устата, защото има опасност да си е прехапал езика“, каза пък разследващият полицай Динко Чалъков.

„Когато дойдоха медиците вече му бяхме изкарали езика. Лекарите казаха, че това, което е трябвало да направим, сме го направили. Спасили сме му живота“, заяви пък инспектор Тодоров.

Всички полицаи, които са оказвали помощ на 40-годишния мъж, ще бъдат наградени с грамота на празника на полицията, съобщи кореспондентът Цеца Алексова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ